maandag, 6. oktober 2008 - 23:23

Gratis vervoer tijdens filevrije dag

Rotterdam

Tijdens de nationale filevrije dag op donderdag 9 oktober zorgt het Havenbedrijf Rotterdam voor gratis vervoer over water. De Fast Flying Ferry van Connexxion wordt tijdens de spits ingezet op de route Maassluis-Vlaardingen-Schiedam-Rotterdam. Alle forensen uit deze steden kunnen gratis gebruik maken van dit snelle vervoer over water. Het Havenbedrijf Rotterdam wil hiermee actief bijdragen aan het verbeteren van de bereikbaarheid in de regio.

Het Havenbedrijf Rotterdam doet actief mee aan de filevrije dag omdat het zo spoedig mogelijk het wegverkeer in en rond de haven tijdens de spits wil reduceren met 20%. Het goederenvervoer over de A15 naar het achterland heeft steeds vaker te maken met congestie. Om de grootste haven van Europa bereikbaar te houden, werkt het Havenbedrijf samen met bedrijfsleven, overheden en de Verkeersonderneming aan oplossingen zoals collectief bedrijfsvervoer en betere benutting van de A15. En natuurlijk aan openbaar vervoer over water zoals de Aqualiner tussen Heijplaat en Rotterdam Centrum.

Medewerkers van het Havenbedrijf worden op 9 oktober extra gestimuleerd om buiten de spits te rijden of te kiezen voor het openbaar vervoer. Naast de Fast Flying Ferry worden ook de kosten voor het gebruik van het openbaar vervoer die dag vergoed. Ondanks dat slechts 30% van de Havenbedrijf-medewerkers tijdens de spits met de auto reist, vindt het bedrijf het belangrijk dit percentage verder te verlagen.

Bron : Port of Rotterdam
Provincie:
Tag(s):