dinsdag, 10. juni 2008 - 10:10

Greenpeace dumpt apparatuur op stoep Philips

Amsterdam

Dinsdagochtend 06.00 uur hebben actievoerders van Greenpeace honderden oude apparaten gedumpt voor de deur van het hoofdkantoor van Philips in het Breitner Center in Amsterdam. De ingang van het pand wordt niet geblokkeerd, werknemers van het concern kunnen gewoon naar binnen. Wel zijn spandoeken met dramatische beelden van vervuilde dumpplaatsen in China opgehangen voor de hoofdingang aan het Amstelplein.

Greenpeace wil met de actie aandacht vragen voor de gebrekkige inzameling en recycling van oude apparaten. De meeste oude apparaten komen terecht in het gewone huisvuil of worden via illegale handelsstromen gedumpt in ontwikkelingslanden, waar goede milieuwetgeving ontbreekt.

Direct na het dumpen van de apparaten is er een opruimeenheid ter plaatse gekomen die de spullen wilde verwijderen. Maar de milieupolitie van Amsterdam stak hier een stokje voor omdat de apparaten kapot gingen en het milieu vervuilden.

Philips is nu een oplossing aan het bedenken hoe het afval verwijderd kan worden. Greenpeace blijft voor het pand staan tot de spullen op een milieuverantwoorde manier weggehaald zijn.
Provincie:
Tag(s):