dinsdag, 9. december 2008 - 8:56

Greenpeace luidt klimaatalarm bij energiebedrijf E.ON

Rotterdam

Actievoerders van Greenpeace luiden dinsdagochtend bij het hoofdkantoor van E.ON in Rotterdam een oorverdovend klimaatalarm. De milieuorganisatie wil met de actie bereiken dat de bouw van de kolencentrale in de Rotterdamse haven wordt stilgelegd.

“E.ON moet beseffen dat het vijf voor twaalf is voor het klimaat�, zegt Rolf Schipper, campagneleider Klimaat en Energie van Greenpeace Nederland. “Terwijl in Polen door de hele wereld wordt gewerkt aan een internationaal klimaatakkoord, gaat E.ON doodleuk door met het bouwen van een kolencentrale, die zeer schadelijk is voor het klimaat. Dat is onaanvaardbaar.�

Kolencentrales hebben volgens Greenpeace verwoestende gevolgen voor het milieu. Volgens NASA-wetenschapper James Hansen leidt de uitstoot van de E.ON-centrale tot het uitsterven van 300 dieren- en plantensoorten. Hansen pleit dan ook voor een moratorium op de bouw van nieuwe kolencentrales.

Minister Cramer van VROM reist morgen af naar de internationale klimaatconferentie in Polen. Greenpeace vindt dat de klimaatambities van dit kabinet ongeloofwaardig zijn zolang nieuwe kolencentrales in Nederland worden toegestaan. De vier geplande kolencentrales zullen de extra CO2-uitstoot van 7 miljoen auto’s opleveren. Cramer ondermijnt daarmee haar positie om andere landen in Europa mee te krijgen voor een stevig klimaatakkoord.
Provincie:
Tag(s):