maandag, 6. oktober 2008 - 23:34

Greenpeace neemt weer EON onder de loep

Eindhoven

Greenpeace heeft in Eindhoven weer een actie gehouden met het energiebedrijf EON als onderwerp.

'Ren weg bij E.on' luidt de tekst die milieuorganisatie Greenpeace middels schone graffiti heeft aangebracht op verschillende plaatsen in Eindhoven. De milieuclub gebruikte daarvoor een hogedrukspuit en sjablonen in plaats van verf en spuitbussen. Door op een 'vieze' ondergrond te spuiten, werd de tekst zichtbaar.

De teksten werden aangebracht op plaatsen langs het parcours waar volgend weekend de Eindhovense Marathon zal worden gelopen. Dat komt volgens de club omdat ze dan veel mensen denkt te bereiken met hun boodschap en omdat het energiebedrijf een van de sponsoren is van de marathon.

Het is de tweede actie die Greenpeace houdt in Eindhoven tegen het bedrijf. Twee weken geleden was het concern ook doel van een Greenpeaceactie. Toen werd voor het kantoor van EON in Eindhoven een volle vrachtwagen steenkolen neergestort.

Greenpeace hoopt dat veel mensen uit de regio nu geen klant meer willen zijn, omdat volgens de beweging EON een kolencentrale wil gaan bouwen, terwijl Greenpeace aandringt op andere klimaatneutralere oplossingen. Of er de komende tijd nog meer acties op touw staan, wilde een woordvoerder niet kwijt.
Provincie:
Tag(s):