zondag, 22. juni 2008 - 14:52

Grenswaarden schone lucht even overschreden door brand

Ede

In een groot deel van Ede was vanmorgen de rook van de brand zichtbaar. Bij het nablussen is een tijdelijke toename gemeten van de concentratie gevaarlijke stoffen. Hierdoor konden klachten ontstaan in de vorm van prikkeling van de slijmvliezen.

Verder waren er geen andere gezondheidseffecten te verwachten. In de loop van zondagmiddag werden geen gevaarlijke stoffen meer gemeten.

Door de brand zijn roetdeeltjes in de wijk terecht gekomen. Door de hevige regenval van de afgelopen uren zijn veel roetdeeltjes weggespoeld. Voor alle zekerheid voert de gemeente Ede morgen daarop een laatste controle uit.

In zijn brief heeft burgemeester Van der Knaap bewoners geadviseerd persoonlijke eigendommen waarop roetdeeltjes zitten, schoon te maken met water en zeep.

Mensen die in het gebied tussen de Verlengde Maanderweg, de Maanderweg, de Telefoonweg, de Molenstraat en de Proosdijerveldweg hun eigen groenten verbouwen, moeten goed opletten dat er geen roetdeeltjes in de groenten zitten en deze goed wassen voordat ze geconsumeerd worden.
Provincie:
Tag(s):