vrijdag, 11. januari 2008 - 22:38

Groen licht voor muziekevenementen op TT-circuit

Assen

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin (VVD) is blij dat de muziekvergunning voor het TT-circuit nu definitief rond is. Vlak voor het kerstreces heeft de Raad van State de ingediende beroepschriften ongegrond verklaard. De Raad van State is van mening dat de provincie de milieuvergunning terecht en op goede gronden verleend heeft. Daarmee is de vergunning onherroepelijk geworden.

“Dat betekent dat wij ons huiswerk goed gedaan hebben,� zegt Klip. “We zagen de uitspraak al vol vertrouwen tegemoet, maar pas met dit definitieve groen licht kan het TT-bestuur aan de slag. Het is goed dat er nu duidelijkheid voor iedereen is,� zo licht zij toe.

De vergunning maakt de organisatie van een driedaags muziekfestival en één popconcert per jaar mogelijk. Volgens de Raad van State past dit ook binnen het culturele beleid van de provincie. De vergunningen bepalen dat het meerdaagse festival gedurende drie dagen en twee nachten gehouden kan worden in de periode vanaf het eerste volle weekend voor 15 augustus tot 1 oktober. Om geluidsoverlast te beperken vinden vanaf 01.00 ’s nachts geen optredens meer plaats. Het popconcert kan plaatsvinden vanaf het laatste weekend van juli tot 1 oktober en mag tot uiterlijk 23.00 uur duren.
Provincie:
Tag(s):