woensdag, 30. april 2008 - 14:46

Groene Brigade mag optreden bij overtredingen in Weert

Weert

De buitengewoon opsporingsambtenaar van de Groene Brigade van de Provincie Limburg mag in Weert optreden tegen overtredingen van Algemene Plaatselijke Verordening van Weert. Burgemeester en Wethouders van Weert hebben een medewerker van die Brigade hiertoe bevoegd verklaard.

De Groene Brigade is in 2006 door de Provincie Limburg opgericht. Met het project Groene Brigade beoogt het provinciaal bestuur een impuls te geven aan het versterken van het toezicht in het Limburgse buitengebied. De Groene Brigade is al enige tijd actief op het gebied van handhaving van andere wetgeving in het Limburgse buitengebied, waaronder dat van Weert. De Brigade mocht echter nog niet optreden bij overtredingen in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening van Weert. Daarvoor geeft het Weerter gemeentebestuur nu dus toestemming.

De provinciale medewerker kan optreden tegen zaken als het stoken van vuren in de openlucht, het kappen van bomen, illegaal kamperen in het buitengebied e.d. In totaal zijn er zes medewerkers van de Groene Brigade in Limburg actief, waarvan één medewerker is aangesteld voor de regio Weert.
Provincie:
Tag(s):