dinsdag, 12. februari 2008 - 10:46

Grolsch gaat voor groene beugel

Enschede

Ook bierfabrikant Grolsch stapt wereldwijd over op een nieuwe eigentijdse groene beugelfles. De fles die in zijn 111-jarige bestaan is uitgegroeid tot het boegbeeld van Grolsch ondergaat een metamorfose. Nederland krijgt de primeur daar is de flesvan af april inde winkel verkrijgbaar.

De nieuwe groene beugelfles oogt slanker doordat hij iets hoger en smaller is dan het huidige ontwerp. Daarnaast zorgen de afgeplatte zijden ervoor dat de beugel lekker in de hand ligt. Doordat de karakteristieke vorm en beugelsluiting zijn behouden, blijft de nieuwe beugelfles herkenbaar en vertrouwd voor de consument. Het ontwerp van de nieuwe beugelfles is afkomstig van Flex Innovation Lab. Dit designbureau is ook verantwoordelijk voor het veelgeprezen ontwerp van de groene 33 cl statiegeldfles die de brouwer eind 2006 introduceerde.

Het krat heeft meer draagcomfort en is bijna 1 kilo lichter. De oude beugelflessen en kratten worden 100% gerecycled. De introductie wordt in alle markten uitgebreid ondersteund met verschillende marketingacties.
Categorie:
Tag(s):