maandag, 25. augustus 2008 - 19:37

Grond-erosie in Westkapelle

Door hevige regenbuien is er afgelopen weekend gronderosie ontstaan op de Schelpweg bij de dijk van Westkapelle. Het waterschap heeft dit dijkvak verbeterd in het kader van het project Zwakke Schakels. Door de regen is een deel van de pas aangebrachte grond weggespoeld. Dit veroorzaakte overlast op het onderliggende fietspad.

Het waterschap start dinsdag met de plaatsing van kolken om het water sneller af te kunnen voeren.

De grond op de dijk is ingezaaid met gras, wat moet voorkomen dat de grond weg kan spoelen. Het gras is alleen nu nog niet genoeg gegroeid om erosie te voorkomen. Daardoor is er na de regenbuien slik van de dijk naar beneden gekomen op de Schelpweg. Het betreft het stuk weg tussen de afslag van de Baaiweg en de K. De Vosweg. De bestaande drainage, tussen het talud en het fietspad, kon deze buitengewoon grote hoeveelheden neerslag niet onmiddellijk verwerken. Het fietspad kwam daardoor afgelopen weekend onder water te staan.

Het waterschap heeft vrijdagavond het fietspad afgezet en het water en slik weggehaald. Morgen wordt er een open kolk geplaatst wat de waterafvoercapaciteit vergroot. Daarnaast groeit het gras goed aan waardoor het probleem uiteindelijk vanzelf oplost. Het fietspad wordt morgen weer opengesteld.
Provincie:
Tag(s):