donderdag, 13. november 2008 - 11:29

Groningen Airport Eelde begroet 185.000ste passagier

Eelde

Woensdag verwelkomde Groningen Airport Eelde haar 185.000ste passagier van dit jaar. Met dit resultaat heeft Groningen Airport Eelde het record van 2003 ruim verbroken. Toen maakten 178.000 passagiers gebruik van de luchthaven.

De heer Bosma uit Steenwijk was compleet verrast toen hij vandaag na het inchecken van zijn bagage te horen kreeg dat hij de 185.000ste passagier is van het jaar. Hij werd feestelijk onthaald met champagne door luchthavendirecteur Jeroen Meulendijks.

De 185.000ste passagier ontving uit handen van Tanja Mulder van reisbureau Globe uit Steenwijk een reischeque van Oad Reizen t.w.v. 500 euro die hij mag besteden voor zijn volgende vakantie vanaf Eelde. Tevens mag hij deze vakantie gratis parkeren op het luchthaventerrein van Groningen Airport Eelde. “Gisteren lazen we in de krant dat vandaag de 185.000ste passagier zou vertrekken. We maakten al een grapje dat wij dat zouden worden. En nu zijn we het echt. Een leuke start van onze vakantie!�, aldus de heer Bosma. Samen met zijn vrouw en dochter gaat hij 2 weken op vakantie naar Gran Canaria.

Ondanks de vliegtax per 1 juli van dit jaar maakten toch weer meer passagiers uit het noorden gebruik van Groningen Airport Eelde. De luchthaven zal 2008 dus met een positief resultaat afsluiten. “Dit is een resultaat waar wij heel trots op zijn�, laat luchthavendirecteur Jeroen Meulendijks weten. “Gelet op de ontwikkelingen bij andere luchthavens is dit resultaat uniek en we hopen dat we deze groei ook voort kunnen zetten in 2009.�
Provincie:
Tag(s):