zondag, 13. april 2008 - 19:53

Groningen - Ajax woensdag ingehaald

(Elfvoetbal) Als het aan de KNVB ligt, wordt de gestaakte wedstrijd FC Groningen-Ajax aanstaande woensdagavond ingehaald. Dat heeft manager competitiezaken Bert van Oostveen vanmiddag gezegd in de catacombes van het PSV Stadion.

Van Oosteveen was daar met directeur Henk Kesler om een eventuele kampioensschaal uit te reiken. Maar omdat PSV gelijkspeelde tegen FC Twente en de andere bepalende wedstrijd in de strijd om het kampioenschap, Groningen-Ajax, werd afgelast, bleven de huldiging en het feest uit.

"Dit scenario bedenk je niet van te voren", bekende Van Oostveen. "Scheidsrechter Erik Braamhaar hield ons op de hoogte van de stand van zaken in Groningen. Op het gegeven moment vonden de lokale autoriteiten het weer verantwoord om te beginnen met spelen, maar enkele spelers hadden ademhalingsproblemen vanwege de rook. Toen is besloten het duel af te lasten."

Het is nu wachten op een officieel rapport van de arbiter én de veiligheidscoördinator in de Euroborg. "Als nu blijkt dat er iemand schuld heeft of een partij verwijten kan worden gemaakt, zou er een geldboete of punten in mindering kunnen volgen. Maar voorlopig gaan we er vanuit, dat de wedstrijd aanstaande woensdag wordt ingehaald. Met publiek."

Algemeen directeur Jan Reker zal daarna PSV niet huldigen in de stad. "Daar is het dan veel te laat voor. Bovendien kunnen we niets regelen, omdat we niet zeker weten dat we woensdag kampioen worden. Toch word ik liever woensdag kampioen, dan zondag. Hoe eerder, hoe beter." Reker gaf toe, dat het ook nog fout zou kunnen gaan en PSV naast de titel grijpt. "Dat kan inderdaad, maar daar gaan we niet vanuit."
Categorie:
Tag(s):