maandag, 10. november 2008 - 15:30

Groningen en politie Nederland winnen Amerikaanse prijs

Groningen

Het project Attenderingsservice heeft de IACP Prijs gewonnen. Deze toonaangevende prijs wordt ieder jaar uitgereikt door de International Association of Chiefs of Police. Het project Attenderingsservice is een gezamenlijk initiatief van Regiopolitie Groningen en de vts Politie Nederland (vtsPN) en wint de prijs in de categorie “Innovation in Information Technology�.

De Attenderingsservice is ook wel bekend als PDA-Alert. Deze zakcomputer voorziet de politiemedewerker op straat van actuele informatie over panden en personen. Het apparaat geeft bijvoorbeeld aan wanneer op een bepaald adres iemand woont die nog een boete open heeft staan of tegen wie een arrestatiebevel is uitgevaardigd. Ook wijst het onder meer op afspraken die op locaties zijn gemaakt. De grote kracht van het systeem is dat het de agent op straat echt helpt om informatiegestuurd te werken. Hij hoeft niet meer, zoals tot nu toe het geval is, uit diverse bronnen (dagrapporten, briefings, registers etc.) informatie te verzamelen en daaruit te selecteren wat van toepassing is.

De prijs is op 9 november uitgereikt tijdens het 115e congres van de IACP in San Diego aan Elle de Jonge (Politie Groningen) en Roy Mente (vts Politie Nederland). Zij geven op dit congres ook een presentatie over de inzet van toekomstige technologie binnen de Nederlandse politie.
Provincie:
Tag(s):