maandag, 22. september 2008 - 19:50

Groningen in de race voor Fietsstad 2008

Groningen

Groningen is door de Fietsersbond genomineerd voor de eretitel Fietsstad 2008. De bond heeft in 42 gemeenten een onderzoek gedaan naar de fietsomstandigheden en vijf steden voorgedragen voor de titel. In het onderzoek scoorde Groningen het beste in het onderdeel fietsparkeren. Andere genomineerde steden zijn Nijmegen, Houten, Goes en Veenendaal. Groningen was al in 2002 winnaar van de Fietsstadtitel van de Fietsersbond.

Wethouder Verkeer en Vervoer Karin Dekker is trots op de nominatie: ‘Het is een bevestiging van onze jarenlange aandacht voor het fietsen in de stad. In het onderzoek staat dat ons fietsparkeerbeleid uitstekend is en dat wij een voorbeeld zijn voor andere gemeenten. Het doet mij ook goed dat de fietsers zelf tevreden zijn over de parkeermogelijkheden.’

De winnaar van de titel Fietsstad 2008 wordt op het Fietsersbondsymposium van 29 oktober bekend gemaakt. Een onafhankelijke jury onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven kiest uit de vijf kandidaten de winnaar. Om de jury te informeren over ervaringen en meningen van Groningse fietsers kunnen Stadjers de Fietsstadpeiling invullen. Deze peiling is te vinden op www.fietsstad2008.nl. Er kan op deze site ook gestemd worden op de eigen favoriet. De tussenstand is te zien en de reacties van anderen zijn te lezen. De fietsstadpeiling loopt tot 27 oktober.
Provincie:
Tag(s):