maandag, 10. maart 2008 - 7:57

Groningen zonder water

Groningen

Het dagelijks leven in de stad Groningen en omgeving is ontregeld door een breuk in een waterleiding. Hierdoor komt er in de stad geen druppel water meer uit de kraan. Ook omliggende plaatsen zoals Haren, Eelde, Eeldwolde en Paterswolde hebben geen water of de druk is zeer laag. Rond 08.15 uur had het waterleidingbedrijf het lek gevonden op industrieterrein Euvelgunne.

Hoe groot de omvang van het lek is, is nog niet bekend. Wanneer het lek gedicht is zal het nog enige tijd duren voordat men weer normaal water uit de kraan heeft. Mocht men toch een paar druppels uit de kraan krijgen, wordt men geadviseerd dit eerst twee minuten te koken voor het te consumeren.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft voor bezoekers van de polikliniek haar deuren gesloten. Tot dat de watervoorziening weer is hersteld zullen er alleen spoed operaties worden uitgevoerd. Ook op een groot aantal scholen zal er geen les worden gegeven. Leerlingen kunnen niet naar de wc of een slokje water drinken.

Door de storing zijn veel inwoners van de getroffen gebieden aan het 'hamsteren' geslagen. Vooral worden bij supermarkten veel flessen drinkwater ingeslagen.
Provincie:
Tag(s):