dinsdag, 6. mei 2008 - 15:50

Groninger gooide met brandende wc-rol in stadion

Groningen

De politie heeft zondagmiddag 4 mei een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in de Euroborg. De Stadjer wordt verdacht van brandstichting en openlijke geweldpleging. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De verdachte bekende een brandende wc-rol te hebben gegooid. Hij mocht dezelfde avond na het verhoor het politiebureau verlaten. De officier van justitie zal op basis van alle feiten en omstandigheden beoordelen wat het aandeel van de 34-jarige in de tribunebrand is geweest. ‘Het staat in ieder geval vast dat de verdachte zich, door het gooien van een brandende rol, heeft misdragen’, meldt de politie.

Beslissing
Tegen de Stadjer zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het betreft de tweede aanhouding in deze zaak. De officier van justitie zal op termijn beslissen wat met de verdachte zal gaan gebeuren.

Dit is de tweede aanhouding voor de brand in de Euroborg. Eerder werd al een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De eerste verdachte ontkent zijn betrokkenheid bij de brand integnstelling tot de 34-jarige verdachte.
Provincie:
Tag(s):