donderdag, 12. juni 2008 - 14:28

Groot aantal overtredingen vastgelegd door nieuwe digitale paal

Utrecht

De drie digitale radarpalen die sinds 1 mei in de regio Utrecht zijn geplaatst, hebben in die maand ruim 13.000 verbalen opgeleverd. Van buiten zie je niks bijzonders aan de nieuwe paal, je kunt niet zien of er een analoge of een digitale camera in zit. De digitale radarpalen zijn zeven dagen per week, 24 uur per dag in werking.

Foto’s worden vrijwel direct doorgezonden naar een centrale server. Terugrijden nadat men een overtreding heeft begaan, om het rolletje uit de paal te bemachtigen, heeft dus geen zin meer. Van alle foto’s wordt 97% direct doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), wat betekent dat de bon veel sneller op de mat van de overtreder valt.

De invoering van de digitale palen levert een personele en een materiele besparing op. Bij analoge palen moet elke foto handmatig beoordeeld worden, bij de digitale versie geldt dit nog maar voor 3% van de foto’s. De filmrollen hoeven niet meer te worden verwisseld en storingen kunnen vaak op afstand worden verholpen.
Provincie:
Tag(s):