dinsdag, 30. december 2008 - 15:07

Groot arsenaal wapens aangetroffen

Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie heeft maandagavond 29 december een 45 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden wegens het in het bezit hebben van wapens en munitie. De politie heeft vorige week een tip gekregen via de stichting Meld Misdaad Anoniem dat de bewoner in het bezit zou zijn van vuurwapens.

De politie heeft maandag een doorzoeking gedaan in de woning en diverse wapens en munitie aangetroffen, onder andere pistolen, een revolver, geweren, messen, ploertendoder, werpsterren, een handgranaat, een deel van een mortiergranaat en een blik met diverse hagelpatronen. De bewoner ontkende eerst dat hij vuurwapens in de woning zou hebben. De politie heeft de wapens en munitie in beslaggenomen.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is gevraagd ter plaatse te komen omdat de handgranaat mogelijk nog explosieven zou bevatten. Uit hun onderzoek bleek echter dat er geen explosieven meer in de handgranaat zaten.

Volgens de verdachte had hij de wapens jaren geleden op beurzen en dumpzaken gekocht en verzameld als hobby. De verdachte is inverzekeringgesteld.
Provincie:
Tag(s):