vrijdag, 7. maart 2008 - 13:52

Groot Emmens Dictee krijgt twee winnaars

Emmen

Het eerste Groot Emmens Dictee voor scholieren van de basisschool, georganiseerd door het Hondsrug College, leverde woensdag twee winnaars op. Jagua Lamfers van CBS De Triangel uit Emmer-Compascuum en Demi de Jong van OBS De Vlonder uit Emmen hadden allebei slechts 5 fouten. Een prima resultaat, want samensteller Edith Neutel had het de deelnemers niet makkelijk gemaakt. De derde prijs ging naar Tom de Groot van CJBS De Regenboog uit Emmen.

Burgemeester Cees Bijl had de volledige aandacht van 51 deelnemers, afkomstig uit de groepen 7 en 8 van 26 basisscholen in de gemeente Emmen. De jury bestond uit voorzitter Jan Lubberts (docent Nederlands aan het Hondsrug College), Eddy Zinnemers (directeur van obs De Vlonder), Arie Heemskerk (directeur van rks Kardinaal Alfrinkschool) en Sylke van der Broek (leerlinge uit vwo-5 van het Hondsrug College).

“De sfeer was goed. Er zaten zelfs leerlingen met spandoeken ter aanmoediging van hun klasgenootjes in de zaal�, vertelt docent Edith Neutel. “Veel ouders en ook leerlingen van onze school die meehielpen, hebben tijdens het voorlezen van het dictee meegeschreven, dus wellicht dat de volgende keer ook ouders en/of leerlingen van het voortgezet onderwijs uitgenodigd worden. We willen hier zeker een jaarlijkse traditie van maken!�
Provincie:
Tag(s):