dinsdag, 20. mei 2008 - 11:54

Groot gaslek gedicht

Nieuwegein

Kort na 11 uur vanmorgen is in het centrum van Nieuwegein een gaslek ontstaan als gevolg van bouwwerkzaamheden. Het gaslek is inmiddels gedicht. Om 12.25 uur was alles onder controle. Het lek ontstond tijdens heiwerkzaamheden op een bouwterrein aan de Tinnegieterstede/hoek Zuidstedeweg.

Uit voorzorg is op last van de brandweer een nabijgelegen kantoorpand van Rijkswaterstaat ontruimd geweest. Het eveneens nabijgelegen St. Antoniusziekenhuis kreeg het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Na het dichten van het lek gold juist het omgekeerde advies.
In de omgeving en in het ziekenhuis zijn metingen verricht. Hierbij werden geen gevaarlijke concentraties gas aangetroffen. Alleen de parkeergarage onder het ziekenhuis is korte tijd afgesloten geweest in verband met de daar gemeten gasconcentratie.

De Zuidstedeweg was enige tijd afgesloten omdat bij de explosie veel gruis en bagger op de weg terecht was gekomen. Dit leidde tot vertragingen in het Nieuwegeinse verkeer. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven. Volgens opgave van Eneco zijn er geen huishoudens verstoken geweest van gas.
Provincie:
Tag(s):