zaterdag, 7. juni 2008 - 10:19

Groot graffiti onderzoek leidt tot 30 aanhoudingen

Almelo

Sinds eind februari 2008, zijn twee politiemensen van de politie Twente in Almelo druk geweest met een onderzoek naar het groot aantal geconstateerde graffiti uitdrukkingen in Almelo. Gedurende het onderzoek zijn in totaal 30 verdachten aangehouden geweest in leeftijd variërend tussen de 13 en 22 jaar. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Tijdens het onderzoek werden ze steeds door een aantal agenten in wisselende samenstelling bijgestaan. Op één verdachte na, die afkomstig is uit Tubbergen, komen alle verdachten uit Almelo. De totale schade die door hen is aangericht wordt op ruim 88.000 euro geschat. Hierbij is alleen maar uitgegaan van de schade bij in totaal 96 feiten waarvan bij de politie aangifte is gedaan.

Gedurende het onderzoek werd echter duidelijk dat het om veel meer gevallen gaat, om hoeveel exact is gezien de hoeveelheid niet aan te geven, maar het gaat al gauw om een veelvoud van de 96 aangiftes.

Door de aangehouden personen werden alleen, dan wel in wisselende samenstelling, tunnels, bruggen, tuinhekken, elektriciteitskasten, garagedeuren, winkelpuien en het Almelose politiebureau, volgespoten met zogenaamde tags zoals FCT, SFC, BITH, ADR en TCP enz.

Alle aangehouden verdachten zijn ondertussen weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):