dinsdag, 29. juli 2008 - 22:54

Groot onderhoud Zijlbrug uitgesteld

Leiden

Het groot onderhoud aan de Zijlbrug te Leiden en Leiderdorp wordt uitgesteld. De provincie Zuid-Holland had deze werkzaamheden gepland voor augustus en september. De reden voor het uitstel is vertraging bij de aanbesteding.

In juli kondigde de provincie Zuid-Holland het groot onderhoud aan de Zijlbrug aan. Bij de gunning van het bestek is vertraging opgelopen bij de uiteindelijke opdrachtverlening, omdat meerdere aannemers niet aan hun verplichtingen konden voldoen. Hierdoor bleek het onmogelijk om de werkzaamheden uit te voeren binnen de periode die was overeengekomen met de gemeenten Leiden, Leiderdorp en andere belanghebbenden. Er was namelijk afgesproken dat het onderhoud in de relatief rustige vakantieperiode zou plaatsvinden en gereed zou zijn vóór het feestweekend van Leidens Ontzet begin oktober.

De werkzaamheden worden daarom uitgesteld en worden opnieuw ingepland, in overleg met de verschillende belanghebbende partijen. De provincie wil het onderhoud zo snel mogelijk in 2009 uitvoeren. Het is echter wel noodzakelijk om op korte termijn noodreparaties aan de voegovergangen van de brug uit te voeren om de verkeersveiligheid tot die tijd te kunnen waarborgen.
Provincie:
Tag(s):