maandag, 6. oktober 2008 - 20:08

Grootschalig WTC Expat Event

Almere

De WTC Almere Association (WTCAA) houdt op dinsdag 4 november, samen met de gemeente Almere en de provincie Flevoland, het WTC Expat Event. Plaats van handeling van dit grootschalige evenement is De Eemhof, dat centraal gelegen is in de regio Gooi-, Eem- en Flevoland.

Het WTC Expat Event richt zich met name op buitenlandse expats van internationaal opererende ondernemingen. Ook hun partners zijn van harte welkom.

Op het programma staan verschillende workshops waarbij wordt ingegaan op complexe en minder complexe zaken waar expats en hun partners mee te maken krijgen als ze zich tijdelijk in Nederland vestigen. Het gaat onder meer om zaken als huisvesting, vergunningen, verzekeringen, ziektekosten en belastingregels. Het aantal regels is groot en toch moet de expat er het nodige vanaf weten. De organisatie verwacht grote interesse voor dit evenement.

Na het WTC Expat Event zullen nog verschillende andere bijeenkomsten volgen die speciaal gericht zijn op expats, zo laat Annemarie de Vries, programmadirecteur van WTC Almere, weten. “Uiteindelijk willen we als WTC binnen twee jaar een Expat Information & Service Centre realiseren. Vanuit dit WTC-onderdeel willen we expats wegwijs maken op het gebied van alle regels die er zijn, maar bieden we ook informatie over de regio. Zeg maar one-stop-shopping voor expats.� Uiteindelijk moet deze dienstverlening leiden tot een vestigingsvoorkeur van internationale bedrijven voor deze regio.

Fons van der Ham, President van WTCAA, zal op 4 november om half vier de officiële opening van het evenement verrichten. Daarna zijn er workshops. Wietske Witteveen van T&A Relocation, gaat met name in op zaken die betrekking hebben op immigratie en huisvesting.

Pieter Andre de la Porte van Top Medical Services vertelt hoe de Nederlandse gezondheidszorg in elkaar steekt en waar expats met name op moeten letten. Leo Oudshoorn van Zirkzee & Den Os spreekt over diverse specifieke belastingzaken. Peter Suyk zet uiteen welke uitdaging expats hebben op het gebied van telecommunicatie. Zowel het basisonderwijs als het voorgezet onderwijs komen aan bod via een workshop van Paul Stubbé van Letterland en Erik Böhm van de Internationale School Almere.

Er is zelfs een speciaal partnerprogramma opgesteld. Karlien van Lieshout van The Expat Company vertelt over de carrièremogelijkheden die de partners van expats in Nederland hebben. Ook is er een workshop over de betekenis van kleuren.

Na de workshops en een inleiding van Martine Visser, wethouder Economische Zaken van Almere, is er een internationaal buffet met specialiteiten uit diverse landen. De dag wordt afgesloten met een gevarieerd entertainmentprogramma.
Voor meer informatie of aanmelding voor het evenement kunnen expats terecht op de website www.expatevent.nl
Provincie:
Tag(s):