dinsdag, 4. november 2008 - 9:12

Grootste keus in biologische producten in elf jaar

Supermarkt Plus heeft de meeste biologische producten, terwijl Jumbo koploper is in Fair Trade. Uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie en Solidaridad blijkt dat het aanbod van biologische en fairtrade producten in de supermarkten in 2008 licht is gestegen.

Gemiddeld liggen er nu 72 biologische producten in de Nederlandse supermarkt. Na dalingen in 2005 en 2006 is het aanbod hiermee op het hoogste punt ooit beland.

Fair Trade zet zijn opmars in de Nederlandse supermarkten voort. Het gemiddelde aanbod fairtrade producten in Nederlandse supermarkten stijgt dit jaar van acht naar negen producten, een stijging van 13 procent.

Met gemiddeld 191 biologische producten per filiaal is Plus net als de twee voorgaande jaren de best presterende keten. Wel is het aanbod van het bedrijf 38 producten gedaald met vorig jaar. Jumbo houdt met 147 producten de tweede plaats vast en Albert Heijn bezet de derde plek.

Jumbo scoort voor het derde jaar op rij het beste met fairtrade producten. Gemiddeld had de keten 36 'eerlijke' producten op de schappen, tien producten meer dan vorig jaar. Dat is wederom een flinke stijging in het aanbod van koploper Jumbo. Albert Heijn staat op plek twee en Plus is derde grootste aanbieder met fairtrade producten.
Provincie:
Tag(s):