maandag, 1. september 2008 - 18:25

Grote belangstelling voor Walfridusvoettocht

Bedum

Nu iedereen weer terug is van vakantie komen de komende activiteiten weer in beeld. En een bijzondere activiteit is er op zaterdag 15 september in Bedum, de Walfridusvoettocht 2008. In het kader van het Religieus Erfgoed jaar 2008 en de Open Monumentendag wordt op 13 september 2008 in Bedum een voettocht gehouden rond de persoon en overlevering van de heilige Walfridus van Bedum.

Daarnaast is er voor het basis-onderwijs voor de groepen 7 en 8 een speciale voettocht ontworpen i.s.m. verhalenverteller Erik van Dort op 15 september: de Open Monumenten Maandag. De kinderen zullen in een lange stoet, in de sfeer van de aloude pelgrimage en in aangepaste kledij een deel lopen van de Walfridusvoettocht.

Veel culturele activiteiten vinden plaats tijdens de Walfridusvoettocht van Noorderhoogebrug naar Bedum. Zo hebben reeds toegezegd om de wandelaars te laten genieten van een wagenspel door de rederijkerskamer Thalia uit Bedum, het Mannenkoor uit Warffum, “El Coro Campo�een speciaal koor uit Onderdendam die Gregoriaanse liederen zal laten horen, verhalenverteller uit Bedum Erik van Dort. Hij is bezig met een speciaal verhaal over Walfridus. Brassband Heman zal rijdend haar muziek ten gehore brengen. Daarnaast zal het dweilorkest van de Muziekver. Wilhelmina uit Bedum de wandelaars begroeten bij binnenkomst in Bedum. En tijdens de wandeling door de Goede Herderkerk kan men genieten van het orgelspel door verschuillende organisten.
Provincie:
Tag(s):