zondag, 17. februari 2008 - 16:55

'Grote bosbrand door onvoorzichtig gedrag'

Wateren

Door onvoorzichtig gedrag in het bosgebied De Stoevert van boswachterij Appelscha, nabij de Bosweg, was zaterdagmorgen op meerdere plaatsen brand ontstaan, de brand was gemeld door campinggasten en breide zich snel uit, Bij aankomst van de blusgroep Dwingeloo en terreinbeheerder was de brand was dusdanig groot, dat de bevelvoerder opschaalde. Hierop werden de blusgroepen Vledder, Ruinen, Havelte VC uit Assen , Politie en Logistiek Havelte gealarmeerd en was het verzamelpunt, en uitgangstelling op de parkeerterein bij Camping Hoeve aan de Weg.

Dit alles betrof een bosbrandoefening voor het opdoen van praktijkervaring en grootschalig optreden in natuurgebieden, waarbij samenwerking en communicatie van groot belang is. Deze brandweeroefening in de Gemeente Westerveld was in samenwerking met politie, terreinopzichters van staatsbosbeheer in de boswachterij Drents-Friese Wold.

In het betreffende gebied werd een stuk pijpestrootjes en heide in brand gezet, in ecologisch opzicht is het beter om af en toe op de ouderwetse manier gecontroleerd dit af te branden, voor de uitbreiding in de bos werden vaten gebruikt waar in gebrand werd. De oefening waar zo'n 50 vrijwilligers aan mee werkten was een groot succes.
Provincie:
Tag(s):