vrijdag, 9. mei 2008 - 23:59

Grote brand bij bedrijf in Kraggenburg

Noordoostpolder

Vrijdagavond even voor half acht is de brandweer van Ens gealarmeerd voor een brand in de voormalige gebouwen van de Greenery aan de Bloesemweg in Kraggenburg. Al snel bleek de brand zich te hebben uitgebreid en werd assistentie ingeroepen van meerdere korpsen in de buurt.

Ongeveer een kwartier na de eerste melding werd er opgeschaald naar grote brand en rukten korpsen uit de gehele Noordoostpolder, Lelystad en Dronten uit om te brand te bestrijden. Later werd ook een meetploeg in de omgeving ingeschakeld om te kijken of er schadelijke stoffen vrijkwamen bij de grote rookontwikkeling.

In de bedrijfsgebouwen, die eigendom zijn van Ballast Nedam en al geruime tijd leegstaan, is al meerdere keren brand gesticht. Ballast Nedam en wil op het terrein nieuwbouwen en is door de gemeente Noordoostpolder al meerdere malen gewezen op de gebrekkige veiligheid op het terrein. Eerder dit jaar is daarom ook gedreigd het bedrijf een dwangsom op te leggen.

Een aantal van de gebouwen is volledig verwoest. Hoe groot de schade exact is en wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):