donderdag, 31. januari 2008 - 7:54

Grote brand bij Geodis Vitesse onder controle

Blerick

De brand in het bedrijf op industrieterrein Trade Port West is opnieuw onder controle. Het sein brand meester is om 04.45 uur gegeven. Nadat woensdagavond eerst het sein brand meester was gegeven, laaide het vuur daarna weer opnieuw op.

Vanuit het bedrijf richting Grubbenvorst en Velden tot aan de Duitse grens zijn roetdeeltjes aangetroffen. Metingen hebben inmiddels uitgewezen dat deze stoffen geen gevaar opleveren. Omwonenden wordt geadviseerd roetdeeltjes op voorwerpen zonodig af te spoelen en bij het ruiken van een vieze lucht ramen en deuren te sluiten. Mensen met een luchtwegaandoening wordt geadviseerd om vooralsnog om buitenlucht te vermijden tot nader bericht. Om het publiek te informeren wordt er een callcenter opgestart en is bereikbaar via 0800-1351. Ook de website www.crisis.nl gaat in bedrijf om nadere informatie te verstrekken.

Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen. De brandweer blijft metingen verrichten. De brand werd bestreden door 8 tankautospuiten, 2 ladderwagens en enkele andere ondersteunende diensten, circa 120 brandweerlieden.
Provincie:
Tag(s):