woensdag, 17. december 2008 - 20:07

Grote brand in bouwmarkt Purmerend

Purmerend

In Purmerend is woensdagavond om even voor 19.30 uur een zeer grote brand uitgebroken in een bouwmarkt. De brand woedt aan de Purmersteenweg in de bouwmarkt van Big Boss. Korpsen uit de hele regio bestrijden de brand. Volgens een woordvoerster van de politie zijn er bij de brand geen gewonden gevallen.

Overal rond het vrijstaande pand van de bouwmarkt staan brandweermannen te blussen. De brandweer had de brand rond 22.30 uur nog niet onder controle maar acht de kans nu nog zeer klein dat de brand zal overslaan naar naastgelegen panden.

De bouwmarkt was geopend en werd na het ontdekken van de brand, die achter in het pand door nog onbekende oorzaak is ontstaan, door adequaat reageren van het personeel snel ontruimd.

De politie heeft in de woonwijk die ten noorden van de brand is gelegen preventief bewoners gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rook. De brandweer sluit de aanwezigheid van asbest in het pand niet uit en verricht metingen naar eventuele schadelijke stoffen die bij de brand vrij kunnen komen.

Volgens een woordvoerster van de politie moet het pand als verloren worden beschouwd.

Vorige week raakten bouwmarkten nog in opspraak vanwege de brandveiligheidseisen. Dat bleek uit een onderzoek van het Team Brandweer Onderzoek (TBO). Het ministerie van VROM kondigde aan de eisen voor deze gebouwen opnieuw onder de loep te nemen.
Provincie:
Tag(s):