woensdag, 21. mei 2008 - 1:20

Grote brand in rietgedekte pand

Doorn

Dinsdagavond even na half elf heeft een grote brand gewoed bij het Slotemaker de Bruine Instituut. Een rietgedekte villa is grotendeels in de as gelegd.

Hoewel de brandweer snel ter plaatse was en het waterleidingbedrijf gevraagd had de druk op de leidingen te verhogen in verband met de ligging midden in het bos, kon toch niet worden voorkomen dat het pand grotendeels verloren ging.

Door de grote hoeveelheid blusvoertuigen die naar de brand werden gedirigeerd, trok het veel bekijks van bewoners uit de bijgelegen plaatsen Doorn en Maarn. De brandweer Doorn kreeg assistentie van korpsen uit Langbroek, Cothen, Woudenberg en De Bilt. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk


Het Slotemaker de Bruine Instituut (kortweg: SBI) verzorgt trainingen, geeft advies en doet aan organisatieontwikkeling voor ondernemingsraden. Tevens zijn zij bijzonder deskundig in het begeleiden van vrijwilligersorganisaties. Het instituut ontleent zijn naam aan de vooroorlogse minister van Sociale zaken en één van de belangrijkste dragers van het Christelijk-sociaal gedachtengoed, Prof. Dr. Jan Rudolph Slotemaker de Bruine.
Provincie:
Tag(s):