woensdag, 6. februari 2008 - 13:24

Grote brand legt groot deel laboratorium in de as

Lelystad

Een uitslaande brand heeft dinsdagochtend 5 februari een groot gedeelte van een laboratorium van het bedrijf BioScience aan de Runderweg verwoest. De bovenverdieping van het pand is geheel uitgebrand.

Door de kracht van het vuur is het dak volledig in vlammen opgegaan. Bij de felle brand is asbest uit het dak vrijgekomen. Controle door de brandweer wees uit dat de asbest is neergeslagen op het bedrijfsterrein zelf. De neergeslagen asbestvezels leverden geen gevaar op voor de volksgezondheid.

Rond 02.00 uur zagen medewerkers van een beveiligingsbedrijf brand in een gebouw van BioScience (onderdeel van Landbouwuniversiteit Wageningen). Hierop werd direct de brandweer en de politie ingeschakeld. Verschillende brandweer korpsen uit Flevoland verleenden assistentie om het vuur, dat inmiddels was uitgegroeid tot een grote brand, te bedwingen.

Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan maar de politie sluit eeen misdrijf niet uit. De Technische Recherche doet uitgebreid onderzoek op de lokatie en wordt hierbij ondersteund door de specialisten van de brandweer.

In een nabij gelegen stal bevonden zich op het moment van de brand tientallen runderen, deze dieren zijn niet gewond geraakt bij de uitslaande brand.
Provincie:
Tag(s):