vrijdag, 5. september 2008 - 7:37

Grote brand legt schoonheidsinstituut in de as

Amersfoort

Op de Everard Meijsterweg is in de vroege ochtend van 5 september een bedrijfspand uitgebrand. Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat er sprake was van een uitslaande brand. De omgeving werd direct afgezet en enkele omwonenden werden uit voorzorg hun woningen gehaald.

De brandweer kon door de forse uitslaande brand niet voorkomen dat het pand uitbrandde. Omliggende woningen bleven gespaard. Omdat op 16 augustus 2008 een poging werd gedaan het pand in brand te steken sluit de politie niet uit dat de brand van afgelopen nacht is ontstaan door brandstichting. Vandaag verricht de politie sporenonderzoek op de brandlocatie.

Na een melding van een verdachte situatie kort na middernacht - op 16 augustus rond 01.15 uur - werd een 21-jarige man uit Almere in de omgeving van het bedrijfspand aan de Everard Meijsterweg aangetroffen. Hij stond in de omgeving met een jerrycan en bij het zien van de agenten, ging hij er vandoor. Hij werd kort daarop aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de muren en ramen van het pand overgegoten waren met benzine. De man wordt verdacht van poging tot brandstichting en zit op dit moment nog vast in verband met het onderzoek.

Diezelfde dag, op 16 augustus omstreeks 22.30 uur, werden agenten zaterdagavond wederom naar de Everard Meijsterweg gezonden in verband met een brand in hetzelfde bedrijf. Ter plekke zagen agenten dat de vlammen inmiddels al uit de schoorsteen van het pand kwamen. De brandweer bluste de brand. Uit onderzoek is inmiddels vastgesteld dat er sprake was van brandstichting.

De politie zet het onderzoek voort naar de brandstichtingen van 16 augustus. De brand van afgelopen nacht wordt betrokken bij dit onderzoek.
Provincie:
Tag(s):