dinsdag, 12. augustus 2008 - 22:55

Grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw

Hillegom

Maandagmiddag rond kwart voor vijf is brand uitgebroken in een autobedrijf op industrieterrein Hillegommerbeek. De aanwezige medewerkers probeerden nog enkele waardevolle zaken te redden, maar moesten dit al snel opgeven omdat het vuur erg snel om zich heen greep.

Het vuur sloeg al snel over naar de andere bedrijven in het pand. De brandweer van Hillegom rukte uit, maar moest al snel de assistentie inroepen van de omliggende korpsen. Uiteindelijk werd opgeschaald naar zeer grote brand en werden de korpsen Lisse, Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Sassenheim en Noordwijk ingeroepen voor hulp. De vlammen sloegen

De vlammen sloegen metershoog uit het pand en de rookwolken waren tot in de wijde omtrek te zien. Na zo'n twee en een half uur kon het sein "brand meester" worden gegeven. Wel moest nog geruime tijd worden nageblust.

In het gebouw aan de Maronistraat waren meerdere bedrijven gevestigd, naast het autobedrijf werd een autowerkplaats en een meubelbedrijf door de brand verwoest. Bij metingen van de brandweer zijn geen gevaarlijke stoffen aangetroffen, wel liggen er in de omgeving veel roet-deeltjes. Deze worden zo snel mogelijk opgeruimd. Hoe groot de schade bedraagt is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):