donderdag, 23. oktober 2008 - 1:28

Grote brand verwoest tuincentrum

Koningsbosch

Een grote uitslaande brand heeft woensdagavond een deel van tuincentrum Koningshof aan de Prinsenbaan in Koningsbosch verwoest. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak rond 22.20 uur. De brandweer schaalde snel op tot zeer grote brand en kondigde een grip 1 situatie af.

De brandweer heeft voor de bluswerkzaamheden drie waterbakken moeten inzetten, om in voldoende bluswater te voorzien. Rond 0.20 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De brandweer is nog tot 02.00 uur bezig geweest met nablussen. Er werden vier tankautospuiten ingezet en een hoogwerker van het korps Roermond.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel is er kunstmest verbrand wat een penetrante geur veroorzaakte, zegt een woordvoerster van de brandweer. De omgeving heeft hier weinig last van gehad, vanwege een gunstige windrichtiing. Er is in ieder geval geen gevaar voor de omgeving geweest, aldus de zegsvrouw.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Wel kon een aquarium met vissen in het tuincentrum niet worden gered. Het voorste deel van het tuincentrum blijft waarschijnlijk behouden. Het achterste deel moet als verloren worden beschouwd.

Onderzoek zal moeten uitwijzen waardoor de brand is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):