dinsdag, 21. oktober 2008 - 22:23

Grote brand verwoest woonhuis in Noordwijk

Noordwijk

Een grote brand in Noordwijk heeft dinsdagavond een woning van een nabijgelegen tuincentrum in as gelegd.

De brand brak uit rond 20.00 uur. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en werd direct opgeschaald naar grote brand. De brandweer van Noordwijk kreeg bij de bluswerkzaamheden assistentie van omliggende korpsen. Ook werd grootwatertransport van de regionale brandweer ingeroepen in verband met het tekort aan bluswater.

De brandweer heeft bij het bestrijding van de brand twee zogenaamde blusbommen ingezet. Zo'n blusbom wordt sinds kort ingezet om intense hitte weg te nemen, waardoor het vuur minder word.

In de blusbom - officieel 'dry sprinkler powder aerosol extinguishing system' - zitten kalium en stikstof. Die twee stoffen gaan na de ontsteking een chemische reactie aan, waarna een enorme hoeveelheid rook ontstaat.

De brand was rond 22.00 uur onder controle. Bij de brand viel een lichtgewonde door rookvergiftiging. Het slachtoffer kon door de ambulancedienst ter plekke worden behandeld.

De brandweer is tot laat in de avond bezig geweest met nablussen. De brand trok veel bekijks waarna de politie besloot de toegangsweg van beide zijden voor alle verkeer af te sluiten.
Provincie:
Tag(s):