woensdag, 29. oktober 2008 - 15:12

Grote controle afvaltransport op A15

Dodewaard

Dinsdag tussen 08.30 en 15.30 uur vond een grootschalige EVOA (Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen) transportcontrole plaats op de A15, tussen de afslagen Dodewaard en Kesteren. Ongeveer 24 politiemensen werkten samen met specialisten van diverse partners zoals het KLPD, Douane, ministerie van VROM, Inspectie Verkeer en Waterstaat en Provincie Gelderland. De controle was gericht op vrachtwagens die afval vervoeren binnen, naar en uit, landen binnen de Europese Gemeenschap.

Er werd gecontroleerd op het naleven van regelgeving op het gebied van EVOA en de wet Milieubeheer. Ook werd naar de technische staat van de voertuigen gekeken en de belading. Aan beide zijde van de A15, op de parkeerplaatsen Varakker en Overbroek werd een controleplaats ingericht. Motoragenten begeleidden de afvaltransporten naar de controleplaatsen.

Er werden 68 voertuigen gecontroleerd. 38 transporten, waarvan 17 internationale afvaltransporten en 21 nationale afvaltransporten, vervoerden daadwerkelijk afval. Er werden verbalen uitgeschreven voor het niet op de juiste manier ingevuld hebben van de papieren of voor het ontbreken van papieren en voor het niet ingeschreven staan als vervoerder of inzamelaar van afvalstoffen.
Provincie:
Tag(s):