vrijdag, 21. maart 2008 - 12:22

Grote controle levert 109 bekeuringen op

Amersfoort

De politie heeft afgelopen donderdag 20 maart een grootscheepse controle gehouden. Aan deze controle werkten verschillende diensten mee, waaronder het scooterteam, de verkeerspolitie, de douane en de Koninklijke Marechaussee. Vanwege de grote inzet van politiepersoneel en het feit dat het toevallig witte donderdag was is deze avond beter bekend als ‘de witte avond’.

In totaal zijn 109 bekeuringen uitgeschreven. Het grootse deel van deze bekeuringen werd uitgeschreven voor verkeersovertredingen. In 18 gevallen ging het om een bekeuring voor veelplegers. Verder werden er nog 6 mensen aangehouden, waarvan 5 winkeldieven die diverse kledingstukken, cosmetica en kinderspeelgoed probeerden te stelen.

Een 65-jarige man uit Barendrecht werd aangehouden toen hij de weg vroeg aan een surveillerende motoragent. De agent rook onraad en een alcohollucht en liet de man blazen. De man blies maar liefst 855 ug/l en mocht zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur.landelijke dossiers
Veiligheid
Provincie:
Tag(s):