donderdag, 9. oktober 2008 - 18:30

Grote controle op A76 levert ruim 13.000 euro op

Heerlen

Woensdag heeft de politie samen met de Algemene Inspectie Dienst (AID), Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en de Koninklijke Marechaussee een grote grenscontrole uitgevoerd. Tussen drie en tien uur werden 200 voertuigen die vanuit Duitsland binnen kwamen over de A76 ter hoogte van Heerlen gecontroleerd.

De politie schreef 29 proces verbalen uit, voornamelijk voor het zich niet houden aan een inhaalverbod vlakbij de grens en vanwege technische mankementen. Bij één persoon werd het rijbewijs ingevorderd, vanwege het feit dat deze 140 km reed waar maar 70 km is toegestaan. Tevens werden drie openstaande boetes geïnd. De IVW constateerden in drie gevallen een overschrijding van de rij- en rusttijden en legde vervolgens in alle gevallen een rijverbod op. Tevens werd twee keer een gevaarlijke stof vervoerd waarbij de papieren niet klopten. De Koninklijke Marechaussee checkte met name identiteitsbewijzen, daarbij kwamen geen noemenswaardige zaken naar voren.

Tevens werd gisteren door de politie en de belastingdienst een controle gehouden bij Bocholtz op de A76 richting Duitsland en op de N281. Deze controle was met name gericht op de helmgrasfeiten (helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid) en het innen van niet betaalde (wegen)belasting.

In totaal werden 4500 voertuigen gecontroleerd. Er waren middels de A.N.P.R. 125 hits te bekennen waarna er 13.939,= euro werd geïnd, vijf beslagleggingen werden uitgesproken en een voertuig werd in beslag genomen en afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):