dinsdag, 3. juni 2008 - 15:22

Grote controle vrachtwagens aan Duitse grens A67

Venlo

Op initiatief van de politie Limburg-Noord is er dinsdagochtend een grote verkeerscontrole gehouden tussen 07.00 en 13.00 uur aan beide zijden van de A67 nabij de grensovergang Venlo. Ook aan de Duitse kant van de grens vond een controle plaats. Al het vrachtvervoer werd over de parkeerplaatsen geleid, waarbij sommige chauffeurs hun vervoermiddel aan de kant moesten zetten ter inspectie.

Totaal werden aan Nederlandse en Duitse kant zo'n 60 overtredingen waargenomen, meldt de politie. In diverse gevallen werd meteen een boete opgelegd en voor de overige overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Totaal werkten 50 Nederlandse opsporingsambtenaren en 60 Duitse opsporingsambtenaren aan deze controle mee. Naats de politie waren dat o.a. medewerkers van de Belastingdienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Marechaussee en VROM.

In totaal werden 4 personenauto's in beslag genomen met belastingschuld van in totaal 60.000 euro. Door de Duitse politie werden twee wapens inbeslag genomen en ook meer dan een kilo cocaine. Er werd een arrestatie verricht wegens illegale inreis. Daarnaast werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de rijtijdenwet en voor overtredingen van de mestwetgeving. In totaal moesten 75 bestuurders een blaasproef ondergaan. Niemand bleek gedronken te hebben, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):