vrijdag, 5. september 2008 - 11:41

Grote fietsen controle

Groningen

De politie heeft donderdag op diverse locaties in de stad Groningen fietsen gecontroleerd. Primaire doel was het opsporen van gestolen fietsen. Er is zowel op fietsroutes gecontroleerd, als op locaties waar veel fietsen gestald staan.

In totaal zijn zes fietsen in beslag genomen. Twee fietsen stonden gesignaleerd als gestolen. De andere vier fietsen vergen nader onderzoek. Dit houdt in dat de fietsen kenmerken van diefstal vertonen, maar dat er geen aangifte is gedaan. Met enige regelmaat toont Regiopolitie Groningen aan dat aangifte doen zin heeft. Toch gebeurt het nog te vaak dat van aangetroffen fietsen (bij helers en dieven) geen aangifte is gedaan.

Bij de controle werd ook een bromfiets zonder kenteken aangetroffen. Het framenummer bleek weggeveild te zijn. De bromfiets is voor nader onderzoek in beslag genomen. Daarnaast zijn 33 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen van fietsers en automobilisten.

Deze controle was een vervolgactie op de campagne tegen fietsendiefstal, die woensdag op de Grote Markt van start ging. Het opsporingsproject is erop gericht om meer fietsdieven en -helers op te sporen. De helers kopen vaak een fiets voor een klein bedrag op straat en houden daardoor het diefstalcircuit in stand. Immers: zonder heler geen steler.
Provincie:
Tag(s):