zondag, 8. juni 2008 - 14:54

Grote namen op Midzomernachtfeest

Ter Apel

Op het Molenplein zullen diverse bands van 14.00 tot 24.00 uur live muziek ten gehore brengen. Na een succesvolle eerste keer, verwacht de organisatie, te weten Stichting Promotie Ter Apel, wederom een leuke dag vol met muziek en gezelligheid.

Woordvoerder Alfred Veninga: “Vorig jaar zijn we met dit evenement gestart. We doen dit in samenwerking met Handelsvereniging Mercurius. Een aantal jaren geleden werden de Ter Apeler Ballonvaartdagen georganiseerd. Deze zijn er niet meer en daarom is er vorig jaar besloten om iets anders te proberen. In samenwerking met Stichting Music Talents is er toen besloten om beginnende bandjes de kans te geven zichzelf op deze dag te promoten.

Dit jaar valt het evenement tegelijk met één van de kwartfinales van het EK Voetbal. Bij goed weer zal er dan ook ’s avonds een groot scherm op het Molenplein aanwezig zijn, waarop de mensen de wedstrijd kunnen volgen. Indien Nederland als eerste in de poule eindigt, dan zal Oranje die avond moeten spelen.

Voor ’s avonds hebben we een topband kunnen strikken, namelijk de Down Town Dogs. Deze band heeft reeds enkele malen opgetreden in Cafe Fullhouse en is voor velen in Ter Apel geen onbekende meer.
Down Town Dogs bestaat uit vier ervaren muzikanten met een grote voorliefde voor stevige rock-muziek. Behalve in de voorprogramma's van Normaal, De Dijk en Van Dik Hout, hebben The Dogs hun sporen in het kroegcircuit van Groningen en omstreken verdiend. Hun repertoire wisselt regelmatig maar komt altijd neer op stevige rockklassiekers doorspekt met blues- en soulnummers.

Overdag is er natuurlijk ook vertier voor de kleinen in de vorm van luchtkussens. Op het marktplein is er dezelfde dag weer de jaarlijkse rommelmarkt, georganiseerd door Scouting Ter Apel.
Cafe Fullhouse en de Grillspecialist verzorgen gedurende de hele dag de catering op het Molenplein.�
Provincie:
Tag(s):