vrijdag, 7. november 2008 - 16:13

Grote onvrede bij Connexxion-chauffeurs in omgeving Arnhem

Arnhem

Onder de ruim 300 Connexxion-chauffeurs van de vestigingen Arnhem en Bemmel heerst grote onvrede over het lokale management. Als Connexxion niet bereid is om hierover met de chauffeurs te praten, zijn op korte termijn problemen te verwachten, voorspelt Peter de Ridder van CNV Stads- en streekvervoer.

De twee vestigingscommissies in Arnhem en Bemmel hebben onlangs het vertrouwen in het management opgezegd. Boosheid is er vooral over de belabberde communicatie van het management, dat slecht communiceert over vragen die spelen rond bijvoorbeeld contracten, roosters, diensten en materieel.

De vestigingscommissies verwijten het management ook een ronduit lakse houding rond de veiligheidsincidenten van de afgelopen periode. Alleen al in de maand oktober zijn er 65 incidenten geweest. Communicatie daarover richting de chauffeurs verloopt gebrekkig. CNV-bestuurder Peter de Ridder: "Het gaat om een opeenstapeling van missers en zelfs leugens. Het management laat keer op keer blijken weinig respect en inlevingsvermogen op te kunnen brengen voor de situatie van de chauffeurs. Dat is ronduit ergerlijk."

CNV Stads- en streekvervoer steunt dan ook de vestigingscommissies, die inmiddels een actiecomité in het leven hebben geroepen. Het actiecomité eist dat het lokale management wordt vervangen door managers die meer respect tonen voor het werk en de werkomstandigheden van de chauffeurs.

De vestigingscommissies geven de directie van Connexxion tot aanstaande maandag 17.00 uur de tijd om alsnog het gesprek aan te gaan. De Ridder: "Als Connexxion daar geen gehoor aan geeft, zullen we snel daarna alle chauffeurs bij elkaar roepen om te overleggen hoe het verder moet."

De chauffeurs zijn vrijdagmiddag geïnformeerd op het station in Arnhem. Hierdoor zijn een aantal busdiensten uitvallen.
Provincie:
Tag(s):