zondag, 28. december 2008 - 22:29

Grote opsporingsactie na overval supermarkt

Almere

Zaterdagmiddag werd een supermarkt op het Saffraanplein door twee nog onbekende daders overvallen.

Rond 17.00 uur stapten twee gemaskerde overvallers het Lidl-filiaal binnen. Ze bedreigden het aanwezige personeel en een aantal klanten met een vuurwapen en eisten geld. Nadat ze een onbekend geldbedrag hadden buit gemaakt, renden ze de supermarkt uit.

Via 1-1-2 alarm werd de politie gewaarschuwd die direct met meerdere eenheden de buurt afzocht. Ook de politiehelikopter nam deel aan de opsporingsactie. Omdat een getuige twee jongens, die aan het signalement voldeden een bus van Connexxion in had zien stappen, werd in de Kruidenwijk een lijnbus gecontroleerd.

In de bus werden twee jongens staande gehouden en gecontroleerd. Toen bleek dat het tweetal er niets mee te maken had, mocht de bus met passagiers weer verder rijden. Ondanks de uitgebreide opsporingsactie werd er niemand aangehouden. De Technisch Forensische Recherche heeft sporenonderzoek verricht. Ook bij deze overval worden de daders omschreven als zeer jonge verdachten.

Getuigen die zaterdagmiddag in de omgeving van de Lidl aan het Saffraanplein iets verdachts hebben gezien of mogelijk de overvallers voorafgaande, tijdens of na de gewapende overval hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met het Overvallenteam District Zuid via: 0 9 0 0 – 8 8 4 4
Provincie:
Tag(s):