donderdag, 9. oktober 2008 - 10:35

Grote politie-inzet om luchtdrukwapen

Katwijk

De politie heeft woensdag 8 oktober in de vooravond na een melding een flat aan de Hoorneslaan in Katwijk afgezet. Een getuige had gezien hoe twee personen vanuit de kofferbak van hun auto geweren en munitie in een vuilniszak overzetten en vervolgens de flat binnengingen.

De politie nam het zekere voor het onzekere en heeft de flat ruim afgezet. Met kogelwerende vesten namen enkele agenten poolshoogte. Het gebeuren trok veel kijkers. Korte tijd later werd vanuit een flatwoning naar de zoekende agenten geroepen.

Toen het duidelijk werd dat de agenten naar hun op zoek waren kwam naar voren dat zij inderdaad een luchtbuks en een doosje munitie verpakt in een vuilniszak hadden vervoerd. De politie heeft de twee mannen meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Volgens de Wet Wapens en Munitie is het niet verboden een luchtbuks te hebben. De wijze van vervoer en verpakking wordt nog verder onderzocht.

Het hebben van wapens en/of munitie is gebonden aan strenge regels. De Wet Wapens en Munitie geeft daar uitleg over. Het niet zorgvuldig en verantwoord omgaan met dergelijke goederen kan strafbare feiten opleveren.
Provincie:
Tag(s):