zaterdag, 12. januari 2008 - 13:18

Grote politiecontrole in Arnhem-Zuid

Arnhem

De politie van het district Arnhem Veluwezoom heeft vrijdag tussen 16.00 uur tot 22.00 uur diverse controles gehouden in Arnhem-Zuid. Bij een grote verkeerscontrole bij de Rijnhal werden - bij kleine verkeersovertredingen - waarschuwingen uitgedeeld, vanwege de politieacties voor een betere CAO.

Hierbij ging het om: onleesbare kentekenplaten, defecte verlichting, rijden zonder gordel en een lekkende uitlaat. Alle bestuurders die gecontroleerd werden, moesten een blaastest afleggen. Twee bestuurders hadden te veel alcohol gedronken en zijn aangehouden. Meerdere auto’s zijn afgesleept omdat zij onverzekerd over de weg reden.

Bij de verkeerscontrole kwamen ook andere zaken aan het licht. Zo is een 27-jarige Arnhemmer aangehouden omdat hij 10 bolletjes cocaïne bij zich had. Twee mannen en een vrouw werden aangehouden in het bezit van gestolen parfum. Zij zijn in verzekering gesteld. In een auto werd illegaal vuurwerk aangetroffen en door de politie in beslag genomen. Een taxichauffeur is bekeurd omdat zijn papieren niet in orde waren.

Naast de verkeerscontroles ging de politie ook de wijken in. Twee hennepkwekerijen zijn ontmanteld, met respectievelijk 190 en 300 planten. De parketpolitie inde op diverse adressen openstaande boetes. En er werd extra gecontroleerd op overlastlocaties.

Bij de controles zijn ongeveer 90 politiemedewerkers ingezet. De politie is tevreden met het resultaat en is van plan om dergelijke controles vaker te houden in Arnhem en omgeving.
Provincie:
Tag(s):