donderdag, 23. oktober 2008 - 15:15

Grote schoonmaak technische staf FC Utrecht

Utrecht

(Elf Voetbal) De technische staf van FC Utrecht gaat op de schop. Assistent-trainers John van Loen en David Nascimento worden bedankt voor hun inzet en ook keeperstrainer Maarten Arts en conditietrainer Rob Druppers vertrekken per direct. Hoofdtrainer Willem van Hanegem blijft wel aan en krijgt Ton du Chatinier als nieuwe rechterhand.

De plotselinge veranderingen volgen omdat het bestuur van Utrecht het gevoel kreeg dat er wat wrijving was binnen de technische staf en tussen trainers en spelers. "Deze vier trainers hebben grote verdiensten gehad voor FC Utrecht," zegt voorzitter Jan Willem van Dop. "Maar de laatste tijd merkten we, dat de onderlinge chemie in de technische staf, maar ook met de spelersgroep, minder werd. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat de samenstelling van de trainersgroep, met uitzondering van de hoofdtrainer, al jaren hetzelfde is. In elk geval vinden wij het verstandig nu in te grijpen, zodat we de technische staf van nieuw elan kunnen voorzien."

Van Dop is blij dat Willem van Hanegem in de Domstad blijft. "Het is voor FC Utrecht heel goed, dat iemand met zijn kwaliteiten en reputatie ook op de langere termijn aan de club kan bouwen. Met zijn aanblijven laat hij zien niet weg te lopen voor het nemen van verantwoordelijkheid. Vanaf nu is hij ook richting de pers woordvoerder van FC Utrecht als het gaat om de directe voetbal- en wedstrijdzaken."

De nieuwe assistent, Du Chatinier, heeft een lang verleden bij Utrecht. Hij voetbalde er tien seizoenen. Later was Du Chatinier trainer van verschillende amateurclubs en de B1 van FC Utrecht. Van Dop is blij met de aanstelling van deze clubman. "Met hem hebben we iemand binnen gehaald die zich niet alleen als trainer al volop heeft bewezen, maar die ook de clubcultuur van FC Utrecht goed kent. Wij verwachten veel van dit duo."

De slachtoffers van de grote schoonmaak zijn Van Loen, Nascimento, Arts en Druppers. "Wij bedanken John, David, Maarten en Rob voor hun inzet voor FC Utrecht en wensen hen veel succes," zegt de voorzitter. "Ik ben ervan overtuigd, dat ze met hun kwaliteiten en ervaring elders in de voetballerij opnieuw van grote waarde kunnen zijn."
Categorie:
Tag(s):