vrijdag, 7. november 2008 - 11:54

Grote vangst tijdens grenscontrole rondom Maastricht

Maastricht

De Begische en Nederlandse politie hebben donderdag een gezamenlijke grenscontrole uitgevoerd in Zuid-Limburg. Samen met de douane, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en het Openbaar Ministerie hield de politie op de Bosscherweg, de Tongersweg en de Via Regia in Maastricht en aan Belgische zijde op de Maaseikersteenweg (Lanaken) en in Vroenhoven een controle.

In totaal werd voor ruim 120.000 Euro aan vorderingen en boetes geïnd. Verder werden er een taxi én een personenauto inbeslaggenomen, meer dan tien steekwapens, twee nepvuurwapens en diverse hoeveelheden soft- en hard drugs. De politie spreekt van een “succesvol verloop.�

Ook in België werden enkele hoeveelheden hard- en softdrugs in beslaggenomen en meerdere processen-verbaal uitgeschreven onder meer voor diverse verkeersovertredingen. Op basis van een vals paspoort dat door de Belgische politie aangetroffen, werd bovendien een woning in de Schepenrosentraat in Maastricht onderzocht. Daar werden twee vrouwen aangehouden, omdat zij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven. In twee gevallen moesten motoragenten in de achtervolging omdat de bestuurder van een personenauto zich aan de controle probeerde te onttrekken. Allebei de bestuurders werden uiteindelijk aangehouden; één in de buurt van de Via Regia en de andere door de Belgische politie in Luik.

Voornaamste doel van de aktie was de samenwerking tussen Belgische en Nederlandse opsporingsdiensten verder te bevorderen.
Provincie:
Tag(s):