donderdag, 29. mei 2008 - 14:15

Grote verkeerscontrole

Lochem

De politie, de douane en de belastingdienst hebben op woensdag 28 mei een grote verkeerscontrole onder Lochem gehouden. Diverse bestuurders werden bekeurd en er zijn drie auto’s uit het verkeer genomen omdat de bestuurders nog aanzienlijke boetes hadden openstaan.

De controle werd gehouden aan de Lochemseweg in Lochem. Hier werden tussen 07.00 en 14.30 uur door motorrijders honderden voertuigen voor de controle geselecteerd. De bestuurders werden naar de controleplek begeleid en hier stonden politieagenten en opsporingsambtenaren van de douane en belastingdienst gereed voor de controle.

Alle bestuurders moesten blazen bij de medewerkers van het verkeershand-havingsteam en niemand van de 365 gecontroleerde bestuurders bleek te hebben gedronken.

De douane heeft 120 auto’s gecontroleerd op de BPM-plicht. Het gaat hierbij om uit het buitenland in Nederland ingevoerde auto’s, waarvoor belasting dient te worden betaald. Eén automobilist bleek in overtreding.

De belastingdienst heeft bij vier bestuurders 1750 euro aan boetes geïnd. Er werden drie auto’s in beslag genomen aangezien deze bestuurders hun boetes niet konden betalen.

De politie werden 59 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse overtredingen, zoals: ontbreken linker buitenspiegel; overschrijden constructiesnelheid bromfiets; verlopen APK; defect remlicht; niet handsfree bellen; niet dragen van de autogordel; rijden terwijl kenteken is geschorst; defecte verlichting op auto's en aanhangwagens; gladde banden en het links voorbij rijden van een vluchtheuvel.
Provincie:
Tag(s):