donderdag, 6. november 2008 - 19:16

Grote verkeerscontrole 'Grave dicht'

Grave

Politie Land van Cuijk hield donderdag, in samenwerking met de Belastingdienst en RVI (RijksVerkeersInspectie), een grootse verkeerscontrole op drie locaties bij doorgaande wegen van Grave. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur werden op De Elft, de Industriestraat en de Vegetasscheweg auto's steekproefsgewijs van de weg gehaald en gecontroleerd. Er werd gecontroleerd op de zogenaamde HelmGRAS-feiten (helm, gordel, rood licht, alcohol, snelheid), documenten, verlichting, losbreekreminrichting en hulpkoppeling en handsfree bellen.

De politie heeft 850 voertuigen gecontroleerd en 83 proces verbalen uitgedeeld. Hieronder vielen 34 bestuurders die geen rij- of kentekenbewijs bij zich hadden en vijf bestuurders die niet in het bezit van een geldig rijbewijs waren. Een van hen, een bromfietser, stapte toch weer op zijn bromfiets nadat hij een bekeuring had gekregen en twee waarschuwingen. Hij is daarop aangehouden. Vijf bestuurders belden achter het stuur en een dertiental had geen gordel om.

De RVI heeft twee waarschuwingen uitgedeeld aan bestuurders van wie de papieren niet in orde waren.

In totaal zijn er 1921 voertuigen door de belastingdienst gescand en zij hebben in totaal een bedrag van 11801,- euro aan openstaande belastingschulden opgehaald.
Provincie:
Tag(s):