zaterdag, 3. mei 2008 - 20:56

Grote verkeerscontrole in Scheveningen

Den Haag

Vrijdagavond hielden medewerkers van Bureau Scheveningen met ondersteuning van enkele andere disciplines van Politie Haaglanden in samenwerking met onder meer de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag, Sociale Dienst, Rijksbelastingen, KLPD, Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Douane tussen 17.00 en 01.00 uur een integrale verkeersactie op het Palaceplein in Scheveningen.

In totaal werden 100 personenauto’s, 27 bromfietsen en 19 taxi’s gecontroleerd.. Door de politie werden 80 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersfeiten. De KLPD maakte elf maal proces-verbaal op wegens overtreding van de geluidsnormen (uitlaat e.d). Ook inde de politie een flink aantal openstaande boetes, wat een totaalbedrag van ongeveer 2.275 euro opleverde.

De Rijksbelastingdienst controleerde eveneens op openstaande belastingschulden. De belastingplichtigen die een schuld hadden openstaan konden direct contant of met een pinpas betalen. Het totale bedrag waarop beslag is gelegd bedroeg 72.113. Er is vier keer beslag gelegd op een auto waarvan er drie direct in beslag genomen werden. De taxicontrole door de Inspectie Verkeer en Waterstaat constateerde de nodige overtredingen: zoals overschrijden van rust- en werktijden, verlopen documenten en het niet volledig vastleggen van de wettelijke verplichte administratie.

Drie verdachten werden aangehouden nadat zij teveel hadden gedronken. Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd nadat hij 710 ugl had geblazen. Twee personen hadden wapens in de auto liggen en kregen eveneens een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):