zaterdag, 6. september 2008 - 8:30

Grote verkeerscontrole N48

Zuidwolde

Vrijdagavond tussen 16:00 en 21:00 uur was er op de N-48 bij Zuidwolde een grote verkeerscontrole waaraan ruim 100 medewerkers van meerdere controlediensten meewerkten.

Personenauto’s, bestelauto’s, taxi’s en motoren werden bij de Slagendijk van de N48 gehaald en naar een parkeerplaats op het Industrieterrein geleid. Vrachtauto’s en bussen werden niet gecontroleerd. Tot 19.00 uur lag de nadruk op het verkeer richting Ommen, hierna werd in beide richtingen gecontroleerd. Voor verkeer dat de controle probeerde te ontlopen waren er ook controleposten op de Steenbergerweg en de Hoogeveenseweg.

De N48 is een belangrijke en drukke verkeersader vanuit Drenthe naar Overijssel. Op deze weg gebeuren regelmatig ernstige verkeersongevallen. De politie levert binnen de mogelijkheden die ze heeft een bijdrage aan de veiligheid op deze weg. Verkeerstoezicht en snelheidscontroles zijn daarvan voorbeelden. Ook met een grote algemene verkeerscontrole denkt de politie een actieve bijdrage te leveren aan de veiligheid op deze weg.

Aan de controle werkten opsporingsambtenaren en controleurs mee van politie Drenthe, het KLPD, de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en Rijkswaterstaat. Gecontroleerd werd op het bezit van de juiste en echte documenten, alcoholgebruik, technische gebreken, accijnswetgeving, naleving BPM, motorrijtuigenbelasting, verdovende middelen en vreemdelingenwetgeving. Ingezet werden o.a. motorrijders, een speurhond verdovende middelen, Catch-Ken en meerdere mobiele data terminals. Rijkswaterstaat en gemeente De Wolden zorgden voor afzetting en verkeersgeleiding. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland ‘beloonden’ bestuurders die de boel goed voor elkaar hadden met een kleine attentie.

Er werd 61 keer bekeurd voor een technisch gebrek of omdat men de juiste papieren niet had of niet kon tonen. De technische gebreken varieerden van kapotte lampen, gladde banden, enz. tot overbelading van en gebreken aan aanhangwagens.

Bij bijna 800 bestuurders werd een blaastest afgenomen op het gebruik van alcohol. Een bestuurder had teveel gedronken (0,7 promille). Bij twee personen werd een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Drie automobilisten werden bekeurd omdat ze reden op rode diesel. Twee andere bestuurders krijgen een navordering i.v.m. de BPM.

De belastingdienst inde een nog niet exact bekend bedrag aan verschuldigde wegen- en andere belastingen.

Verder werd voor € 1250,- aan openstaande boetes geïnd en werden meerdere vonnissen van de Rechtbank aan veroordeelden uitgereikt.

Een dertigtal personen dat geen legitimatiebewijs bij zich had of waarbij aan de echtheid van documenten die ze bij zich hadden werd getwijfeld werden uitvoerig nagetrokken. Onregelmatigheden werden daarbij niet geconstateerd.
Provincie:
Tag(s):